Malgrat estar en llibertat Francisco Javier Almeida té un sagnant currículum delictiu. Ja en 1989 va agredir sexualment a una menor de 13 anys per què va ser condemnat a presó durant un termini de set anys dels quals va complir només cinc. Uns anys més tard, en el 1998 va agredir, va violar i assassí a una xica a Logronyo, en l’anomenat «crim de la immobiliària» pel qual va ser condemnat de nou a 20 anys i 10 anys de presó respectivament.
El seu bon comportament li va guanyar alguns privilegis en els recintes penitenciaris del Dueso i de Logronyo, on va estar internat. Va col·laborar amb metges i educadors de la presó, va assumir tasques de neteja i va ser considerat com un pres de confiança.
Als vint anys de ser condemnat va ser posat en llibertat, concretament el mes d’abril de 2020. El 25 d’octubre del present any ja va ser posada una denúncia contra Ell per possible rapte d’una menor a la qual va convidar a anar-se amb l’a la seua casa. Tres dies més tard s’emportava del parc a la seua casa al xicotet i l’assassinava brutalment.

Està previst que el detingut passe a disposició judicial amb la major immediatesa, una vegada finalitzen les investigacions que està duent a terme la Policia Judicial. Durant el dia de hui es continuarà amb la presa de declaracions i confecció d’inspecció tècnic ocular, així com la resta de diligències necessàries per a la investigació.
La tragèdia ha produït una gran commoció en Lardero , així com en tota la Rioja.
La captura del criminal es va produir després d’una denúncia del pare per la seua desaparició, darrere de la intensa cerca pel barri en un nombrós grup de portals. En un d’ells es va trobar al menor amb síntomes d’asfíxia i es va intentar reanimar, però no es va poder fer res per El. En el mateix moment era detingut el presumpte assassí.
Donat el seu historial delictiu i la seua presumpta tendència homicida, el detingut podria enfrontar-se a una pena de presó permanent revisable.
En el migdia d’ahir la Plaça principal del poble de Lardero va acollir  una manifestació en contra d’aquest horrible crim i de suport a tota la seua família.