Des del fòssil de Lucy de 3,2 a 3,5 milions d’anys d’antiguitat, descobert fa més de quaranta anys a Etiòpia, a la primogènita dels Reis d’Espanya, Leonor de Borbó, passant per Cleopatra, Juana d’Arc, Isabel la Catòlica, Santa Teresa de Jesús, Agustina d’Aragó o Teresa de Calcuta, entre altres.

L’exposició ‘Grans dones en la Plastihistoria’, fa un homenatge a 20 grans dones des de la Prehistòria fins al segle XXI.

La poetessa grega Safo de Mitilene, catalogada per Plató com la ‘desena musa’, l’emperadriu xinesa Wu Zetian, l’única que va regnar com a sobirana, són altres dues dels grans noms d’aquesta mostra única en el món, elaborada artesanalment amb plastilina escolar.

Després de l’èxit de la ‘Plastihistoria de la Humanitat’, «Plastihistoria de la Ciència» i «Plastihistoria de la Música», Fundació Educa presenta la mostra «Grans Dones en la Plastihistoria», un recorregut per la Història de la Humanitat, a través de 20 personatges femenins, on no podien faltar noms com el de la primera matemàtica, Hipatia d’Alexandria, la profetisa, mèdica, compositora i escriptora alemanya Santa Hildegarda de Bingen, considerada una de les dones més influents de la Baixa Edat mitjana, o la italiana Sofonisba Anguissola, establida a Espanya en la cort de Felip II, i considerada com la primera dona pintora d’èxit del Renaixement.

La llista de les grans dones d’aquesta exposició es completa amb Bàrbara Strozzi, Luisa la Roldana, Florence Nightingale, «les

computadores d’Harvard», Frida Khalo, Nadia Comaneci i Montserrat Caballé. Poetesses, polítiques, heroïnes, músiques, astrònomes, esportistes, dones de Ciències… Un homenatge a aqueixes grans dones de la Història.

Fundació EDUCA, des de la seua creació, ha apostat per l’educació i la formació, havent optat per exposicions educatives elaborades en plastilina per a això. “PlastiHistoria de la Ciència”, “PlastiHistoria de la Humanitat” i “PlastiHistoria de la Música” són tres projectes que porten ja recorregudes moltes capitals espanyoles amb gran èxit de públic.