Amb el lema “60 anys cultivant coneixement”, l’Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena (EVER) celebra els dies 2 i 3 de desembre, a l’església de San Nicolás, unes jornades dedicades al món del vi amb motiu del seu 60 aniversari.

L’acte inaugural comptarà amb la presència del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la diputada responsable de l’Escola, Eli García, junt amb el director de l’EVER, Pedro Navarro.

Esta trobada dedicada a la viticultura i l’enologia proposarà diferents mirades orientades al món professional. Es donaran a conéixer experiències de cooperativisme, així com iniciatives emprenedores vitivinícoles i rurals. També es tractaran els conceptes de qualitat, innovació i excel·lència aplicats al vi i s’explicarà com muntar un micro-celler.

Les jornades també preveuen una visita al barri antic de Requena i un tast de vins Premium, prèvia a la clausura, que tindrà lloc el divendres dia 3 amb l’assistència de la diputada Eli García i l’alcalde de Requena, Mario Sánchez.

En les diferents ponències participaran representants d’entitats com Fecoar (Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Rioja), Coviñas, o la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; així com enòlegs de de cellers de referència com Mustiguillo, Altolandón, Lupanda, Bodegas del Valle o Bodegas Hispano Suizas, entre altres.

Cicles mitjans i superiors

L’Escola de Viticultura i Enologia de Requena va ser creada per la Diputació de València i va començar la seua marxa en el curs 1961-62, sent el seu fundador i primer director Pascual Carrión Carrión.

Des de 1975 s’imparteixen els ensenyaments de Formació Professional de Segon Grau, Rama Agraria, especialitat Viticultura i Enotecnia. Ja en 1994 es va ampliar la formació, incloent-se un Programa de Garantia Social (PGS) de caràcter forestal, el qual va obrir la porta a la implantació dels Cicles Mitjà i Superior Forestal.

En l’actualitat, a l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena s’imparteixen dos cicles centrats en el vi: “Tècnic Mitjà en Olis d’Oliva i Vins” i “Tècnic Superior en Vitivinicultura”; i altres dos orientats al món forestal: “Tècnic Mitjà en Aprofitament i Conservació del Medi natural” i “Tècnic Superior en Gestió Forestal i del Medi natural”.