L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha posat en marxa la cinquena del concurs “Art a la Casa Bardín”, una iniciativa que proposa la participació conjunta d’autors alacantins i comissaris per a formar part amb les seues propostes de la programació expositiva de la seu del IAC.

La vicepresident i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a participar en aquesta convocatòria “la finalitat de la qual és activar, potenciar i donar visibilitat als artistes de la província, al costat de crítics d’art i comissaris, una oportunitat a més perquè el públic conega interessants creacions d’autors alacantins”.

Fins al pròxim 4 de gener romandrà obert el termini per a la presentació dels treballs que formaran part del calendari de 2022. La participació conjunta genera un contingut pensat per a l’espai expositiu de la Casa Bardin, amb obra de l’artista i aportacions del comissari. A més, en el marc d’aquesta proposta es programen també altres activitats paral·leles com a visites guiades i una trobada entre comissari i artista per a analitzar la creació del projecte.

D’altra banda, en els treballs que resulten seleccionats per a l’any vinent, es contempla una retribució de 1.800 euros per la col·laboració de l’artista i de 1.000 per al comissari, així com la publicació del catàleg de la mostra, d’acord amb la línia editorial de la sèrie ‘Art a la Casa Bardín’.