El blanc Cañada La Torre, elaborat amb la mítica varietat Malvesia i el negre CV05 de Cabernet Sauvignon s’uneixen a Vallejo Avenas Chardonnay expressant el terrer dels seus orígens.

Ahir dimarts va tindre lloc a l’Hotel València Palace la presentació en societat dels dos nous “Vins de Parcel·la” de Cellers Murviedro, el blanc Cañada La Torre Malvesia i el negre CV05 Cabernet Sauvignon, al costat de la nova anyada de Vallejo Avenas Chardonnay. L’esdeveniment va tindre un gran èxit de convocatòria per a conéixer en primícia aquests vins, però és que a més s’havia creat una certa expectació entre la premsa especialitzada, sommeliers i professionals d’hostaleria perquè el Cañada La Torre acaba d’aconseguir el seu primer trofeu internacional, una Medalla d’OR ni més ni menys que en el Berliner Wein Trophy.
L’estètica d’aquesta selecta gamma té un estil sofisticat, exclusiu, i elegant, clàssic i modern alhora. La botella borgonya està personalitzada, les seues etiquetes contenen les claus necessàries per a interpretar cada vi i estan numerades per ser edicions limitades. La imatge que les il·lustra és una recreació artística d’un mapa de les parcel·les del lloc.

 

Els “Vins de Parcel·la” de Murviedro són el resultat d’un minuciós treball de recerca emprés durant els últims anys per a identificar les parcel·les que presenten components que les diferencien d’altres parcel·les del seu entorn. Aquestes han demostrat al llarg de successives veremes, a més de la seua qualitat excepcional, que els seus vins presenten unes certes característiques que els doten de particularitats específiques que els fan peculiars, allunyats dels estàndards que unifiquen els estils de cada varietal.
Aquests tres Vins de Parcel·la conformen la gamma Premium de Murviedro juntament amb el mític La Casa de la Seda, monovarietal de Boval de ceps quasi centenaris de la Finca El Ardal, plantades en 1923.

CAÑADA LA TORRE MALVESIA 2020
Cañada La Torre 2020 és un vi blanc DO València elaborat amb raïm de la llegendària varietat Malvesia, procedents d’una única parcel·la de només 2 hectàrees plantades en 1995 entre camps d’ametlers i bosc d’alzines situada a la destacable altitud de 1.090 metres a l’interior de l’altiplà valencià.
D’aquesta varietat de raïm existeix un gran nombre de clons a causa de la seua antiguitat. Aquesta en concret presenta gran riquesa terpènica i un hollejo fort, molt resistent a les malalties, que permet madurar el raïm de manera molt equilibrada.
El secret del Cañada La Torre Malvesia 2020 no és un altre que l’origen del raïm, el seu terrer, el sòl de naturalesa d’arenes i llims, el seu cultiu biològic, i una elaboració que afona els seus fonaments en la mínima intervenció perquè reflectisca la seua personalitat única. La fermentació es produeix amb llevats naturals, el vi reposa amb els seus emboliques fines i té una permanència de 4 mesos en un fudre de roure francés abans del seu embotellat. El resultat és un vi molt particular, complex, amb aromes que recorden a gran varietat de fruites madures, amb matisos florals i a fruita seca. És saborós, untuós i fresc, amb un llarg final de boca.

CV05 CABERNET SAUVIGNON 2020
CV05 és el nom de la parcel·la de la vinya de Cabernet Sauvignon d’on sorgeix aquest refinat negre de cor bordelés i ànima mediterrània. El raïm procedeixen d’una parcel·la situada al sud-oest de la Comunitat Valenciana, embotellat amb DO València. Es tracta d’una xicoteta vinya de només 4 hectàrees que dona fonament a aquest Vi de Parcel·la, assentat sobre un terreny calcari molt pobre en matèria orgànica, però amb gran potencial vitícola.

Les pràctiques de viticultura sostenible amb les quals s’acaronen els ceps acaben perfilant l’elegant personalitat d’aquest Cabernet excepcional, que satisfà als amants d’aquesta varietat i encanta a totes les persones que ho proven. El seu baix pH i la seua excel·lent acidesa natural troben l’equilibri amb el punt ideal de maduració del raïm.
El CV05 Cabernet Sauvignon 2020 és de color roig de capa mitjana-alta amb tons violacis. La seua aroma és intensa, on predominen les aromes fruiteres que recorden a fruites roges, sobre un fons especiado. El paladar revela fidelment el terreny del qual procedeix. La seua entrada en boca és amable, ampli, lleument càlid, amb tanins sedosos. És saborós, ompli el paladar amb un desplegament de sensacions a fruita madura, amb un punt llaminer, com de confitura de groselles. Té bona acidesa i frescor, amb suau evocació mineral, és llarg i amb bona persistència.

VALLEJO AVENES CHARDONNAY 2020
El raïm amb les quals s’elabora aquest vi amb DO Utiel Requena són veremades en la parcel·la del seu mateix nom situada en el terme de la Venta del Moro. Aquesta vinya s’assentisca sobre un altiplà de terreny calcari, un sòl molt pobre la peculiaritat del qual és la superposició d’horitzons de calcàries, margues argilenques roges i areniscas fines formats en l’era terciària.
El clima continental, suavitzat per les influències de la mar Mediterrània, i les pràctiques de viticultura sostenible amb les quals es cuiden els ceps acaben perfilant l’elegant personalitat d’aquest selecte vi blanc amb criança.
El raïm se sotmeten a un premsatge molt suau, el most fermenta lentament en barriques a baixa temperatura i amb posterioritat el vi té una criança de 6 mesos en barriques de 500 litres de roure francés amb els seus emboliques fines. Com a vi blanc de guarda, el seu repòs en botella afina el vi per a ser gaudit al llarg dels pròxims anys gràcies al seu baix PH i a la seua excel·lent acidesa natural.

Vallejo Avenes Chardonnay 2020 és de color groc pàl·lid, net i brillant. La seua aroma és complexa i de bona intensitat, amb predomini de notes de fruita blanca madura, pinya, lleugeres anotacions cítriques i records a fruita seca. Té bona entrada de boca, resulta fresc, sedós en el pas, amb una certa untuositat, bona acidesa i pas estructurat i equilibrat que ens porta a un final llarg. En retrogust tornen les notes a fruita madura blanca i la sensació de cremositad.