El ADDA celebra una nova edició del Dia de la Guitarra

La guitarra torna un any més a l’Auditori de la Diputació d’Alacant de la mà d’aclamats mestres que oferiran un concert el dissabte, 30 d’octubre, al costat de ADDA·Simfònica i Josep Vicent. Pablo Sáinz-Villegas, Fernando Espí i Claudio Constantini seran els protagonistes de la jornada, que estarà precedida el divendres, com en altres edicions, pel recital Summa Cum laude.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha aplaudit “aquesta celebració comuna, recolzada per institucions, la Universitat d’Alacant i associacions, que permet retre homenatge a un dels instruments de corda més representatius de la música espanyola i als grans compositors i intèrprets amb reconeixement internacional”.

El Dia de la Guitarra Clàssica començarà amb el poema coreogràfic La Val-se de Maurice Ravel, seguit del Concert d’Aranjuez del mestre Rodrigo i del doble concert per a guitarra i bandoneón de Piazzolla, Homenatge a Lieja. La vetlada conclourà amb el Bolero de Ravel.
Tres intèrprets compartiran escenari amb ADDA Simfònica. El guitarrista Sáinz-Villegas, aclamat per la premsa mundial, va debutar amb la Filharmònica de Nova York i és un referent de la guitarra simfònica actual que ha actuat al costat de destacades orquestres. Compta amb més de trenta premis internacionals i va ser el primer guitarrista a tocar com a solista amb la Filharmònica de Berlín. Actualment, és artista exclusiu del segell Sony Classical.
El recent Premi Extraordinari Fi de Carrera del Conservatori Superior Óscar Esplá d’Alacant, Fernando Espí, està reconegut com un dels millors guita-rristes espanyols del moment i és catedràtic en el Conservatori de Múrcia. Ha sigut guardonat en concursos nacionals i internacionals, posseeix el títol professional de l’especialitat en Música Antiga amb instruments de corda premuda i és llicenciat en Història i Ciències de la Música.