La província d’Alacant calfa motors per a acollir una nova edició del Rallye La Nucia-Mediterrani ‘Trofeu Costa Blanca’. Els millors pilots del panorama nacional es donaran cita aquest cap de setmana en aquest important esdeveniment esportiu que, com a novetat enguany, serà puntuable per al FIA European Ral·li Trophy (ERT).

El diputat d’Esports, Eduardo Dolón, ha presentat aquest matí al costat de l’alcalde de La Nucia i diputat provincial, Bernabé Cano, tots els detalls d’aquesta competició, recolzada i avalada per la Diputació d’Alacant des dels seus inicis. L’acte ha comptat també amb la intervenció de l’organitzador de la carrera i president de l’Associació Interclubs d’Automobilisme (AIA), Vicente Cabanes, i del director de comunicació de la Real Federació Espanyola d’Automobilisme, José María Fortuño.

“Una vegada més, la nostra terra és escenari d’un gran esdeveniment esportiu que atraurà a nombrosos aficionats, no sols per a gaudir del pas dels vehicles, sinó també per a degustar la nostra exquisida gastronomia o descobrir el nostre ric interior”, ha assenyalat *Dolón, qui ha afegit que el suport de la Diputació d’Alacant a aquest esdeveniment “es transforma en visites, consum, pernoctacions… en definitiva, en un important retorn econòmic per als nostres municipis”.

El 27 Rallye La Nucia-Mediterrani ‘Trofeu Costa Blanca’ arrancarà el divendres 5 de novembre al matí amb un shakedown en el qual els participants posaran a prova les modificacions i ajustos que els mecànics han realitzat en els seus vehicles i amb un tram ‘especial’ cronometrat de qualificació. Ja a la vesprada tindrà lloc la primera etapa, una jornada composta per quatre trams, tres seccions i una distància de 208 quilòmetres, dels quals 68,36 seran cronometrats.

Un dia més tard, el dissabte 6 de novembre, se celebrarà l’etapa regna. Espectacle, emoció i adrenalina estan garantits en aquesta jornada integrada per cinc trams, tres seccions i un recorregut de 325 quilòmetres, dels quals 82,74 seran cronometrats.

“Per a La Nucia aquest campionat és molt especial. Fa anys apostem per ell i gràcies al treball de tota l’organització hem aconseguit posicionar-lo com un dels més rellevants del país”, ha manifestat Bernabé Cano, qui, a més, ha explicat que la Ciutat Esportiva de la localitat ha crescut de manera paral·lela a aquest esdeveniment. “Des de l’Ajuntament hem fet un important esforç inversor per a ampliar les instal·lacions i permetre, d’aquesta manera, que els cotxes estiguen junts i els ciutadans puguen gaudir de la competició en les millors condicions”, ha concretat l’alcalde i diputat.

La carrera, que recorrerà prop de quaranta localitats de la geografia alacantina, comptarà amb la participació de 170 pilots -85 cotxes-, entre ells, José Antonio ‘Cohete’ Suárez, flamant guanyador del Súper Campionat d’Espanya 2021 (S-CER), o Jan Solans, Campió del Món Júnior 2019.

Per segon any, tal com ha detallat Vicente Cabanes, “la prova serà puntuable per al Supercampeonato d’Espanya de Rallyes d’Asfalt (S-CER), a més de per a la Copa d’Espanya de Rallyes d’Asfalt (CERA) i per als Campionats Autonòmics de Rallyes en totes les seues especialitats”.

Per part seua, José María Fortuño ha destacat que aquesta iniciativa, que suposa “un magnífic exemple de com una província es vincula amb un esdeveniment automobilístic, comptarà amb la participació d’una vintena de cotxes de primer nivell, R5 o N5, entre altres, i una llista d’inscrits envejable”.

La competició podrà seguir-se a través de l’APP mòbil de la Federació Espanyola d’Automobilisme i, a més, alguns dels trams del dissabte 6 de novembre es retransmetran en Tele Esport i en el canal de YouTube de la RFEA.