La Falla Maestro Gonzalbo-Conde Altea és la guanyadora del Premi FESTUR al millor Ninot turístic 2022 organitzat per Fallasvalencia.com i Passió x València amb la col·laboració de FOTUR, Turisme Comunitat Valenciana i el IVAC (Institut Valencià de Cultura). Així es va proclamar ahir en el lliurament del premi a l’artista faller Manolo Algarra, al qual se li va entregar una placa commemorativa.
A l’acte, celebrat en l’hall del Rialto, va assistir la Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell i la Fallera Major Infantil, Nerea López Maestre, acompanyades de la seua Cort d’Honor i de diverses autoritats com els regidors del PP Santiago Ballester i Carlos Mundina, de la regidora de Ciutadans, Amparo Picó, a més de la regidora d’acció cultural Mª Teresa Ibáñez Giménez. A ells se sumen el president i secretari general de FOTUR, Víctor Pérez i Juanjo Carbonell i el director del Grup Empresarial Digital M4B, Roberto Torres.
Aquest premi té com a objectiu reconéixer i promocionar l’enfocament turístic de la festa de les Falles, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en 2016 per la UNESCO. El premi FESTUR valora la representativitat de la figura o grup exposat, en relació a tot el que puga suposar una motivació per a l’interés dels turistes cap a la nostra festa gran.
El jurat, conformat per huit persones seleccionades entre professionals del món empresarial, de la cultura, les falles i sector turístic, va triar la falla presidida per Aurelio Sanz Roig com a guanyadora en funció a la seua qualitat escultòrica i artística oferida per l’artista faller, així com la comprensió del missatge.
El jurat de l’edició 2022 el componen: Ignacio Gallach Perez, Llicenciat en BBAA per la UPV, Paloma Mora, productora de cinema i televisió, Manuel Cabrera Faus, President de la Comissió de la Falla els Arts, José Luis Moreno Maicas, Director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut valencià de Cultura, Juan José Carbonell, Secretari General de FOTUR, Álvaro Oltra, Director de la SGAE (Societat General d’Autors i Editors), Marcos E. Soriano, Periodista especialitzat en falles i festes i Roberto Torres, director del Grup Empresarial Digital M4B, organitzador i promotor del Premi Festur.