El Restaurant Sequial20 va ser l’escenari per a la presentació  del “Concurs de Arròs en all i pebre de Sueca”. Un esdeveniment que reunirà 15 xefs de la província de València per a competir per la millor recepta d’arròs allipebrat elaborada amb anguiles. La dotació dels premis serà de 1500, 700 i 400 € al primer, segon i tercer classificat respectivament. La Ciutat de Sueca reprendrà amb aquest esdeveniment  una nova cita amb el costumisme culinari local mesos després de celebrar el seu reeixit Concurs Internacional de Paella Valenciana.

Juan José Bartolomé, President de l’Associació Gastronòmica de “El Bressol de l’Arròs” va obrir l’acte presentant els detalls del Concurs i convidant als restaurants valencians a inscriure’s en aquest. “…Lamentablement només quinze participants, tres d’ells de la Ciutat de Sueca, podran participar en aquesta primera edició, així que finalment es triaran els concursants inscrits sobre la base del seu currículum professional i al bon tracte que donen a la cuina de l’arròs en els seus propis establiments. Aquells que no hagen sigut triats tindran preferència per a participar en la següent edició…”. Va prosseguir…”Estem molt contents ja que aquest Concurs homenatja dos productes estreles del nostre terme municipal: l’arròs D.O. València i les anguiles que van formar part important de la nostra cuina gràcies a la seua abundant pesca en el Llac de l’Albufera temps arrere…”

Presentación en Sequial 20 del Concurso de Arroz Allipebrat de Anguilas

Silvia Ferris, xef del Restaurant Sequial comente “la recepta és molt senzilla ja que part d’una elaboració tradicional de all i pebre i a continuació s’aprofita aqueix caldo per a cuinar l’arròs i l’anguiles es desespinan perquè la degustació siga el més còmoda possible. Un dels secret de la seua elaboració és el punt òptim de picant ja que ha de mostrar aquest matís però sense que predomine en el conjunt”

El Concurs està organitzat per l’Associació Gastronòmica El Bressol de l’Arròs i de la revista gastronòmica Menjar a València i patrocinat per la Diputació de València, Cerveses Túria i Indústries Belseher.

van acudir a la presentació: representants de Cerveses Túria i els periodistes gastronòmics José Cuñat (València Notícies i València Gastronòmica), Riki Wigley (Viviu), Antonio Serrano (Menjar a València), Miquel Font(Les teues Notícies de la Ribera), José (Hostaleria Valenciana) Juanma Romero (Passeig Gastronòmic de EsRadio) i el periòdic de Sueca.

Presentación en Sequial 20 del Concurso de Arroz Allipebrat de Anguilas

Sequial 20 és la seu del Bressol de l’Arròs, una entitat que treballa per la promoció dels arrossos de la D.O. València i de l’hostaleria local a través de diverses iniciatives com són aquest concurs, la ruta de tapes Túria o el Festival de la Sega de l’Arròs, a les quals se sumaran altres activitats al llarg del pròxim any.