Parlar del Restaurant la Granja de Sueca és sens dubte parlar de bon gust, de manyaga per la cuina dels arrossos i de garantia d’una excel·lent sobretaula. Cert és que existeixen altres establiments amb un excel·lent maneig de l’arròs que val la pena visitar ja que aquesta localitat gràcies a la qualitat del cultiu d’aquest cereal en el seu terme municipal i al Concurs Internacional de Paelles de Sueca és un referent a l’hora de triar un restaurant per a gaudir d’un bon arròs, especialment de la paella valenciana. Però la Granja té una cosa especial, que emana del seu ADN totalment arrosser, com demostra la seua carta amb 62 arrossos diferents que prepara en gran manera amb productes de temporada.

Culpa o mèrit de la reputació d’aquest emblemàtic Restaurant la té el seu xef i gerent Adolfo Cuquerella, deixeble i amic del gran Salvador Gascón, que va ser el que va imprimir en aquest, la passió pel coneixement, la investigació i el comportament de les diferents varietats en cada forma d’elaboració. Més d’una dècada a càrrec dels fogons del seu Restaurant i milers d’hores de proves han convertit a Adolfo en un dels arrossers més solvents de la nostra terra. El seu mestratge també ha sigut requerida per professionals de Pirineus i d’Andalusia per a impartir magisteri de l’arròs en els seus establiments amb tal èxit que en alguns ja porta diversos anys repetint.

Recentment Adolfo va publicar un llibre de xicotet format que recull una quinzena de les receptes que prepara en el seu restaurant, totes elles elaborades en la paellera o com el mateix diu en el “calder”. Al costat d’aquestes receptes també es va publicar la de Fideuá de Gandia, amb la qual va aconseguir el segon premi en el Concurs Internacional que se celebra en aquesta Ciutat costanera. Aquest llibre és un pròleg a una publicació més extensa que Adolfo té previst publicar en un futur pròxim perquè puga ajudar altres persones a aconseguir elaborar uns millors arrossos. En aquest llibre s’aprofundeix una mica sobre termes com la “amilopectina” o “la amilosa” entre altres qualitats o característiques que tenen els arrossos i que els fan més indicats segons es tracte de receptes d’arrossos caldosos, melosos o caldosos. També es parla sobre els tipus d’arròs (Indica i Japónica) i sobre el cicle del seu cultiu. Aquest llibre es pot adquirir en el propi restaurant. Adolfo va donar tots els drets i recaptació del mateix a fins solidaris.

En aquesta investigació continua que porta Adolfo, col·labora Rafa Máñez, productor i gerent de l’empresa “Arròs Ciutat de Sueca” que té els seus camps de cultiu en aquesta Ciutat i a més posseeix molí propi, la qual cosa li permet un producte a la mesura del comprador a l’hora de descascarillear o de blanquejar el gra. Aquesta marca arrossera també investiga sobre el cultiu de noves varietats i té ja una notable presència en el mercat amb clients amb estrela Michelín en cartera.

El Restaurant la Granja es troba en el Camí Vell de Cullera, 40, 46410 Sueca, València