Hui es reuneixen els Ministres d’aquests països de l’OTAN amb Zelenski a Kíev per a concretar el paper de l’Aliança europea a Ucraïna i establir fórmules de cooperació. També l’OTAN ha decidit enviar més tropes i míssils antiaeris a les seues fronteres pròximes amb Ucraïna en un toc d’atenció a Putin per si decideix atacar a algun dels seus països membres. Això és una declaració expressa que l’OTAN es prepara per a un possible enfrontament bèl·lic amb Rússia.
Mentrestant, la nit a torne a ser terrorífica per a la capital, amb les alarmes antiaèries sonant constantment i intensos bombardejos que han tornat a col·lidir amb edificis civils. Dos d’ells han sigut aconseguits amb nombroses baixes.
En aquest context, Zelenski reconeix la dificultat d’aquest país per integrara en la Unió Atlàntica i admet uns certs avanços en el dialogue entre tots dos bàndols, encara que els russos malgrat això no cedeixen en la seua ofensiva.
L’intent de Putin de detindre l’avanç de l’OTAN al seu territori, d’envair Ucraïna per a enderrocar al govern legítim i posar en el seu lloc un executiu titella del Krenlim s’està allargant més del que es preveu i no té l’aire que acabe prompte. Només un acord d’alto-el-foc posaria fi a aquesta bogeria invasiva, mentre l’ombra d’una tercera guerra mundial plana sobre el Planeta.
La postura de la Xina, encara que terriblement incòmoda amb aquesta situació, per ser respectuosa amb els principis del Dret Internacional i al territori dels Estats, no queda clara del tot. Davant les acusacions de Biden sobre l’enviament d’armes de suport a Rússia, la Xina desmenteix tal acusació però segueix sense condemnar obertament l’acció russa. Sens dubte una intervenció de Si Jinping en el camí del diàleg entre els dos bàndols en conflicte podria ser un avanç en el camí de la pau.
Hui a més compleix el termini perquè Rússia pague el seu venciment de deute, estimada en 117 milions de dòlars, amb les seues reserves congelades, la qual cosa podria causar una suspensió de pagaments al País.
El dia d’ahir es va aconseguir la xifra de 3 milions de refugiats, número que es veurà sens dubte incrementat en breu i si finalment les converses en el sentit d’establir corredors humanitaris amb garanties la xifra pot ser aclaparadora.