La fira de la tòfona se celebrarà els dies 4 al 6 de Desembre en la localitat turolense de Sarrión i està organitzada per l’Ajuntament de Sarrión, amb la col·laboració d’altres administracions públiques, entitats financeres i associacions del sector.
L’organització d’una Fira monogràfica sobre la tòfona en Sarrión no respon a un fet arbitrari, sinó que es deu al fet que aquesta localitat, situada en la Serra de Javalambre, reuneix, en dir dels experts, una de les millors condicions d’Europa per al cultiu d’aquest preuat fong.
FITRUF és una fira professional, sectorial i monogràfica, destinada fonamentalment a professionals del sector. Cal destacar que , de manera paral·lela a la Fira, tots els anys s’organitza un cicle de conferències, destinades exclusivament a professionals del sector, que edició rere edició gaudeixen de gran acceptació entre els assistents, tant per la qualitat de les xarrades com per la preparació dels ponents.
No obstant això, es permet i es promociona l’assistència de públic en general, amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre aquest exquisit producte, formes de conservació i utilització. Amb aqueix motiu s’organitzen cursos de cuina, concursos de cuina trufada, concurs de cerca de tòfona amb gossos, etc.
Des d’aqueixa primera edició, s’ha aconseguit un alt índex de participació, atraient-se a un important nombre d’expositors, que es veu incrementat any rere any, i una gran assistència de públic.