Més de 40 forners van participar ahir en la Ruta del Bon Pa Comunitat Valenciana, un esdeveniment que organitza Panàtics i Pa de Qualitat i que es va celebrar ahir en Fira València amb el suport de Mediterrània Gastrònoma

València, 10 març 2022.- Ahir Fira València es va convertir en l’epicentre de la fleca valenciana, alacantina i castellonenca gràcies a la celebració de l’esdeveniment ‘La Ruta del Bon Pa’. Més de 40 forners de la Comunitat Valenciana van participar en aquesta iniciativa que organitza Panàtics i Pa de Qualitat, una plataforma que promociona i divulga la cultura del bon pa. Mediterrània Gastrònoma va col·laborar amb aquest esdeveniment tan important que defensa i visibilitza l’ofici del forner

Un jurat, compost per quatre experts, van catar amb tots els seus sentits les fogasses presentades. La vista, l’olor, el tacte, l’oïda i, per descomptat, el gust.

Finalment, ha sigut Sebastián Cervera, del Forn de pa Ca Massita (Vinaròs, Castelló), el que s’ha alçat amb la Llesca d’Or. Li han acompanyat en el podi als finalistes Víctor vetlar-te (Forn Vetlar-te, València) i José Francisco Calatayud (Fleca Delfina, Villena, Alacant).

Aquesta ha sigut la celebració autonòmica de la Ruta del Bon Pa, un esdeveniment que itinerant i que passa per totes les autonomies, triant als millors professionals. Una vegada acabades les 17 rutes, se seleccionaran als i les forneres que hagen obtingut les 80 valoracions més altes i es visitarà anònimament els seus obradors per a comprovar el posicionament del pa a la botiga i l’atenció i informació al públic. Els premis, les Estreles DIR INFORMÀTICA als millors forners TOP d’Espanya, s’entregaran en Mediterrània Gastrònoma 2022.

Aquesta ruta posa en relleu la gran qualitat del pa artesà que s’elabora a Espanya. Això en gran part és perquè en els obradors cada més s’incorporen noves tendències, com les llargues fermentacions, massa mare…

Amb aquesta iniciativa, Mediterrània Gastrònoma pretén continuar fent costat al sector de la fleca, que ofereix un producte de primera necessitat i és un element important de la Gastronomia.

Les pròximes cites autonòmiques per a participar i optar a pertànyer a aquest reduït grup de forners es poden consultar en la web www.larutadelbuenpan.com