Sens dubte Sierra Nord és una dels Cellers amb més atractiu del panorama vitivinícola. Amb vinyes a Camporrobles i Requena els avalen més de cent anys d’història que va començar amb la iniciativa de plantar vinyes de varietat Boval en més de 8.000 metres quadrats. 50 anys més tard, la següent generació agafa les regnes del Celler i conscients de la importància de la sostenibilitat del terreny i l’entorn, l’any 85 decideixen apostar per un cultiu respectuós i la producció ecològica. Introdueixen diferents varietats que s’aclimaten perfectament i que enriqueixen notablement la seua oferta vinícola. Els anys posteriors portaran importantíssims premis i altres reconeixements per a la gran majoria dels seus vins. Té a més una sorprenent oferta enoturística en els seus dos cellers (Calderón a Requena i La Roda a Albacete) que val la pena conéixer. Una altra de les seues qualitats és que produeixen amb vinyes velles a més de 700 metres d’altitud, perfectament adaptades a la climatologia i el terreny.

Sierra Nord comercialitza diverses gammes o línies de vi, us descrivim ací quals són i els premis que han obtingut perquè la vostra elecció tinga la màxima informació possible…
Passió: en aquesta línia té Passió de Moscatell elaborat amb aquesta varietat que ha obtingut en els últims anys 8 medalles d’or de la crítica. Passió Rosat, elaborat amb Boval 100%, també té 5 medalles d’Or i una desena entre plata i bronze. Passió Boval Negre, elaborat amb aquesta varietat que ostenta 15 medalles d’Or i altres grans premis de la crítica i finalment el Passió de Monastrell, un altre monovarietal amb aquesta varietat situat en la Guia Peñín amb 90 punts en els tres últims anys i amb altres reconeixements del món del vi.

La seua línia Bercial conté dues referències, el Bercial Vessant dels Cants (Boval 65% – Cabernet 35%), amb tres medalles d’Or, i 90 punts en la Gúia Peñín entre altres reconeixements i el Bercial Blanco Selección (Chardonnay 45% – Sauvignon Blanc 40% – Macabeu 15%), amb quatre medalles d’Or, 90 punts en la Guia Peñín i altres premis.

Fuenteseca: en aquesta lína es troben tres versions, Fuenteseca Blanco (Macabeu 80% – Sauvignon Blanc 20%), amb dotze medalles, una d’elles d’Or, un Bacchus de Plata i una distinció dels Decanter World Wine Awards. El Fuenteseca Rosat (Boval 80% – Cabernet Sauvignon 20%), amb cinc medalles, una d’or i un Bacchus de Plata i el Fuenteseca Negre (Boval 60% – Cabernet Sauvignon 40%), amb cinc medalles d’Or i un GRAN OR de Ferevín.

1564: amb aquest nom elabora un Viognier, un Petit Verdot i un Syrah que acumulen tres medalles d’or i una de plata.

1564 Natural Wines que té un negre Natural Xarxa (Syrah 100%), amb una medalla de plata i un blanc Natural White (verdejo 100%) amb Medalla d’Or – Internationaler Bioweinpreis.

Mariluna que engloba dues referències, Mariluna Blanco (Verdejo 85% – Macabeu 15%) i negre, reconegut amb set medalles, quatre d’elles d’Or i el Mariluna Negre (Ull de llebre 85% – Boval 15%), amb dues medalles de plata i 92 punts – James Suckling..
Equilibri que és una línia amb una fantastica projecció i que compta amb Equilibri Jove (80% Monastrell – 20% Syrah), Equilibri Sauvignon Blanc, Medalla de Plata – The Drink Business Magazine, Equilibri 4 (Monastrell 100%), amb cinc medalles d’Or, entre altres i Equilibri 9 (Monastrell 100%) el més alt de la gamma, amb onze medalles d’Or.

Amb Geneticamente Rebels es produeixen dos vins els beneficis dels quals són destinats a la Fundació Asindown i que té el Blanc – Vi Solidari Asindown (Verdejo 85% – Macabeu 15%) i el Negre – Vi Solidari Asindown (Boval 100%).

Olcaviana té sis referències monovarietales amb Sauvignnon Blanc, Verdejo, Chardonnay, Ull de llebre, Verdot i Cabernet Sauvignon que sumen 15 medalles, quatre d’elles d’Or.

Ananto presenta un vi blanc (Macabeu 100%), amb dues medalles d’Or, El Ananto Rosat (Boval 100%), medalla d’Or i Medalla de Plata, El Ananto Negre (Boval 65% – Ull de llebre 35%), amb dues medalles de Plata i el Monastrell (Monastrell 100%).

CAVES
En els espumosos tenen també dues gammes: Passió i Ananto
Amb Passió es presente la seua Passió Brut Nature (Chardonnay 50% – Macabeu 30% – Xarel·el 20%), el Reserva Brut Nature (Chardonnay 90% – Xarel·el 10%) i un nou Brut Rosat (Pinot Noir 85% – Garnacha 15%).
La gamma Ananto té un Brut (Macabeu 70% – Chardonnay – 20%- Xarel·el 10%) i un Brut Nature (Macabeu 70% – Chardonnay 20% – Xarel·el 10%)

Per a més informació poden visitar la seua pàgina web Cellers Sierra Nord