Han participat en aquest concurs 99 vins pertanyents a 27 cellers de tota la Comunitat.

L’aposta de Cellers Sierra Nord per l’elaboració de vins ecològics no passa desapercebuda ni per al públic ni per a la crítica. Un esforç  que es remunta a la història del Celler i que any rere any aconsegueix uns merecidíms reconeixements a la seua labor. L’última gran notícia ha sigut coneguda fa pocs dies en aconseguir 6 de les 15 medalles en el  “Concurs de Vins Ecològics de la Comunitat Valenciana”, entre ells el GRAN PREMI Al MILLOR VI DELS 99 CATATS, que ha sigut per al Bercial Blanc Selecció, un vi elaborat a partir de les varietats de Chardonnay (45%), Sauvignon Blanc (40%) i Macabeu (15%), que té un criança de 3 mesos en barrica de roure francés i que ja compta amb un meritori currículum de reconeixements.

Tres medalles d’or s’han portat també “Passió de Boval”, va vindre emblema del celler elaborat 100% amb Boval, en la categoria de negres madurats amb premis nacionals i internacionals precedents,  “Passió de Boval Rosat” (100% Boval) en la seua categoria i “Passió de Moscatell” (100% Moscatell) en la línia de blancs joves.

Les altres dues medalles han sigut de plata, per als vins “Mariluna Blanco”, elaborat amb un cupatge de Verdejo (85%) i Macabeu (15%) i per a “Bercial Vessant Els Cants” elaborat amb Boval (65%) i Cabernet (35%), també amb un ampli catàleg de premis obtinguts anteriorment.

 Aquest Concurs està promogut per Proava i pel Comité d’Aliments Ecològics de la Comunitat Valenciana.

Celler Sierra Nord cultiva les seues vinyes en ecològic des del seu naixement l’any 1999, i els seus vins compten amb la certificació de vins ecològics i la de vins vegans.

“No ha sigut un camí fàcil perquè encara que la nostra visió la teníem molt clara, el mercat nacional no apostava pel vi ecològic, però aquesta tendència ha canviat i el consumidor final ja no qüestiona la qualitat d’un vi per ser ecològic. A més, trobem una creixent sensibilització pels productes respectuosos i sostenibles”, afirma Manuel Olmo, enòleg de Sierra Nord. “Estem molt contents del resultat de  aquesta primera edició de vins ecològics i agraïm l’aposta de Proava i el CAECV per visibilitzar el treball que fem els cellers que apostem per la producció de vi ecològic”, ha comentat.

Celler Sierra Nord ha inaugurat aquest mateix any un innovador celler, situada en el llogaret requenense de Calderón, on també duu a terme activitats de enoturisme i tastos. El celler està en plena Vega del Magre, envoltada de vinya ecològica adscrita a la DO Cava, la qual cosa li ha permés elaborar els seus primers caves que acaba de presentar, un Brut Nature i un Brut Nature Reserva, tots dos amb certificat ecològic, sota la marca Passió Cuvée.