La Diputació de Castelló i la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats celebraran divendres que ve dia 5 de novembre a Suera la jornada ‘Castelló davant el repte demogràfic’, amb la qual es pretén visibilitzar que “l’interior de la província de Castelló és l’escenari ideal per a l’impuls de projectes de diversa índole amb capacitat per a fixar població al territori en generar activitat econòmica i llocs de treball”. Així ho ha expressat el president de la Diputació, José Martí, qui ha assenyalat que “vindran fins a la Serra de Espadà a comptar les seves experiències persones que impulsen projectes que s’estan desenvolupant amb èxit en altres comarques de la província de Castelló, que podrien inspirar a emprenedors locals”.

En aquest sentit, el president posa de manifest que “encara que a la província de Castelló la despoblació constitueix una preocupació evident, no deixa de ser cert que estan forjant projectes molt interessants relacionats amb el medi ambient, el turisme, el sector social o l’agroalimentari, que si estan un bon resultat en algunes comarques, també poden donar-lo en unes altres”.

El programa de la jornada contempla tres taules de treball: una sobre ‘Igualtat i digitalització en l’entorn rural’, que coordinarà el diputat de Desenvolupament Rural de la Diputació, Santi Pérez; una altra sobre que porta per títol ‘Gestió de la qualitat ambiental, forestal i agrària. Envelliment’, que coordinarà el director general de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, Javier Quesada; i finalment, una altra sobre ‘Experiències amb bon resultat. Teixit Productiu Local’, de la coordinació del qual s’encarregarà José Antonio Franco Vila, tècnic del servei de documentació de la Conselleria d’Agricultura.

L’acte d’obertura serà a càrrec del president de la Diputació, José Martí, el director general de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, Javier Quesada, i la directora general de l’Agenda Valenciana antidespoblació, Jannette Segarra. La clausura serà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.