L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi, que compta amb més de 180 membres tastadors, va entregar a Hispà el guardó aquest cap de setmana a Almeria

El Impromptu Rosé del Celler Hispà Suïsses també elaborat amb pinot noir, va aconseguir el guardó de més ben rosat de l’any, al costat d’altres dos vins

Divendres passat en un acte celebrat a Almeria, l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV), formada per 180 especialistes i divulgadors del vi que són els que fan desenes de tast al llarg de tota la temporada, va fer lliurament dels seus premis anuals als millors vins de l’any 2020 entre els quals han estat dues referències d’Hispà Suïsses.

En la categoria de vins espumosos el Tantum Ergo Rosé es va imposar a tots els altres de la DO Cava sent puntuat com el millor cava d’Espanya.

Pablo Ossorio, enòleg del celler, va ser l’encarregat de recollir el premi i de parlar en nom de tots els guardonats. Ossorio va donar les gràcies a l’associació “per la promoció i la cultura del vi que estan fent”, alhora que els va convidar que els premis es convertiren itinerants i visitaren València en pròximes edicions.

Al costat del Tantum Ergo Rosé, el Impromptu Rosé també va ser un dels tres vins rosats que van empatar en la màxima puntuació i que són qualificats com els millors rosats d’Espanya. Rafa Navarro, soci fundador d’Hispà, va ser qui va recollir aquest nou guardó d’un vi que enguany ja ha sumat altres dos cims: més ben rosat en la guia Wine Up i més ben rosat en Akatavino amb 96 punts.

A més, el Tantum Ergo Rosé segueix la senda d’èxit ja que en el mateix any va ser reconegut com a millor espumós/Cava d’Espanya en Verema, i el millor espumós rosat en la major part de les guies.

Es dona la circumstància que els dos vins estan elaborats exclusivament amb la varietat pinot noir que tantes alegries, premis i guardons està donant al celler de Requena. Un porta la contraetiqueta DO Cava, on està portant pel cap alt alt a aquesta denominació, i el Impromptu la DOP València, on s’ha convertit en la gran referència de rosats de guarda.

El concurs es va desenvolupar a la fi de l’any passat i es van donar a conéixer els resultats amb l’any nou, si bé ara va tindre lloc el lliurament dels guardons una vegada que la pandèmia a deixat més llibertat a aquesta mena d’actes.

Aquest reconeixement afalaga especialment als socis d’Hispà perquè arriba de la mà del col·lectiu que reuneix els principals prescriptors i encarregats de difondre la cultura del vi al nostre país.

Com sempre, els premis es converteixen en Hispà en un esperó i una responsabilitat per a continuar creixent amb la següent afija.