Diumenge que ve dia 24 Marisgalicia posarà fi a la seua cita amb València. La gran fira del Marisc ha culminat la seua estada a València com era de preveure amb un enorme èxit. Aquesta xicoteta illa gallega enclavada en l’Embull número 4 de la capital del Túria ha proporcionat des de la seua inauguració el passat dia 1 d’octubre la possibilitat de gaudir de la seua gastronomia i el seu folklore. La degustació del marisc que s’extrau directament de les piscines, que els contenen vius, és un atractiu afegit i un senyal inequívoc de qualitat.

Onze anys avalen aquesta Fira del Marisc en terres valencianes, resistint impérterrita als diversos canvis que s’han produït durant aquests anys com la crisi financera, la de la rajola i fins i tot la sanitària. Marisgalicia és il·lusió, màgia, una cita amb la bona gastronomia i tradició gallega que roman aliena a qualsevol variable econòmica.

La fira del Marisc porta amb si, a més dels millors productes del marisqueig, vins de les seues denominacions d’origen: Valdeorras, Rias Baixas, Ribeiro, Ribera Sacra i Monterrey, una varietat de les seues millors fornades de pa artesà i un ampli repertori de postres i dolços gallecs com el seu pastís de Santiago, el pastís de formatge enfornada, la de Sant Marcos o els seus famosos canutillos de Carballiño.

Més de 44.000 persones ja han passat per la seua gran carpa. Segons Manuel Gómez, coordinador de l’esdeveniment …“Està sent un èxit absolut. Estem encantats, il·lusionats i alhora tremendament agraïts pel gran afecte amb què ens rep cada any la Ciutat de València…”,

Últims dies de Marisgalicia, la gran fira del Marisc a València

Us recordem tal com escrivim en la seua inauguració que un dels secrets de l’èxit de MarisGalicia és que tot el marisc arriba diàriament en camions-piscina, sense intermediaris, la qual cosa garanteix la seua qualitat i uns preus molt econòmics. Des que va començar la seua marxa en 2009, aquest esdeveniment ha recorregut les principals capitals del país: Madrid, Barcelona, Saragossa, Vitòria, Sevilla, Pamplona, Bilbao, Palma, Gijón, Santander, Sant Sebastià o Albacete entre altres, facturant en la nostra terra més de 90 tones de marisc i una mitjana de 35.000 botelles de vi Albariño.

Tot aquest espectacle gastronòmic estarà acompanyat per música en viu de gaites i danses gallegues.  Els dissabtes a la nit, a partir de les 23.30 hores, el públic no es resistirà a participar en el ritual i recitar el famós ‘*conxuro’ que protegeix de maleficis i esperits estranys: «Mussols, òbiles, gripaus i bruixes. Dimonis, follets i diables… Quan aquest beuratge baixe per les nostres goles, quedarem lliures dels mals de la nostra ànima».

Ja ho saben, no deixen de gaudir durant aquests últims dies d’un espectacle fantàstic com és *Marisgalicia. L’horari és de 12.30 a 16.30 i de 20.00 a 23.00 hores i divendres i dissabtes de 12.30 a 16.30 i de 20.00 a 23.30 hores. També poden optar per fer les seues comandes en línia i recollir-los sense guardar cues en la seua pàgina web www.marisgalicia.es

Redactor: Antonio Serrano