La Jutgessa que porta el cas de les xiquetes assassinades en la dècada dels 90 reobri el cas i mana analitzar més de 50 pèls trobats en l’escena del crim. Descartada aquesta prova en funció de la deterioració dels pèls i les limitacions tècniques de l’època és imprescindible la seua analítica per a determinar els individus que van intervindre en aquest cas i incriminar a Antonio Anglés, escapolit de la justícia en algun país estranger. Tot això succeeix quan falten escassos set anys perquè prescriga el delicte. El cas ha sigut obert a instàncies de l’Associació ‘Laxshmi per a la Lluita contra el Crim i la Prevenció.
Miriam García, Toñi Gómez i Desirée Hernández, tràgicament conegudes com les xiquetes d’Alcàsser, tenien entre 14 i 15 anys quan van ser segrestades, violades i torturades fins a la mort. Les joves van ser vistes per última vegada el 13 de novembre de 1992 quan es dirigien des de Alcassér, la localitat valenciana on residien, a la discoteca Coolor, en la localitat veïna de Picassent.
Com no tenien com arribar al no disposar de vehicle, Miriam, Toñi i Desirée van decidir fer autoestop a l’eixida del seu poble. Allí, les recogieronla parella formada per Francisco Hervás i Mari Luz, que les van deixar en la gasolinera Marí Picassent.
La seua desaparició va provocar una intensa cerca que va acabar el 27 de gener de 1993 quan dos apicultors van trobar els cadàvers semienterradas de les joves en un paratge de difícil accés conegut com a La Romana, on 28 anys després s’han trobat les restes òssies.

Font: elmundo.es