El pròxim dia 14 de novembre tindrà lloc en el Palau de les Arts i les Ciencies de València la presentació de la Guia Michelín Espanya i Portugal 2022. El showcooking que acompanyarà a la gala serà preparat per Ricard Camarena, Alberto Ferruz, Kiko Moya, Luis Valls, Susi Diaz, Raúl Resinos, Miguel Barrera i Begoña Rodrigo coordinats per Quique Dacosta. En aquesta mostra gastronòmica es farà un repàs de l’oferta culinària de la nostra terra amb productes d’autòctons de proximitat. La Gala porta després d’un parèntesi d’un any degut a la pandèmia.
L’esdeveniment, potser el més prestigiós de la gastonomía, ja que recull els restaurants més importants del món, donarà a conéixer els nous premiats amb aquest guardó, així com els restaurants que formarà part de la guia “Bib Gourmand”, establiments que ofereixen una gastronomia d’excel·lent qualitat a preus equilibrats amb la seua oferta. Tants els uns com els altres, són visitats pels inspectors de la Guia per a la seua valoració al llarg de l’any.
El reconeixement com a Estreles Michelín transformen als xef en actors principals de la nostra gastronomia, converteix els seus restaurants en objecte de desig de clients de tot el món i és el màxim reconeixement a nivell mundial de la seua trajectòria professional. Però això no és gratuït ja que obliga el restaurant reconegut a seguir manteniment la qualitat de la seua oferta, ja que igual que es reben les estreles es poden perdre per no complir els paràmetres amb els quals han sigut concedides.
També existeix un reconeixement especial anomenat “Estrella Verde”, creada en la passada edició amb l’objectiu de reconéixer i donar visibilitat als restaurants compromesos amb la sostenibilitat, la poden obtindre establiments de tots els nivells culinaris, però que estan bolcats en la necessitat real de treballar en harmonia amb la naturalesa, duent a terme iniciatives emmarcades en la sostenibilitat.
València s’ha triat com a seu per la seua gran representació de qualitat gastronòmica, amb mes de 20 restaurants amb Estrella Michelín i 38 restaurants Bib Gourman que han convertit a la Comunitat Valenciana en un destí de primer ordre gràcies a la seua gastronomia, a les nostres platges i al nostre estil de vida.
Com a novetat enguany la Gala tindrà continguts audiovisuals referents a les tres províncies valencianes per a posar el valor tant els seus productes com els seus establiments hostalers. Aquesta secció denominada “València terra d’Estreles” serà presentada per l’actriu valenciana Ana Milà.
Dins d’uns dìes, aquesta nova Gala que tindrà uns 600 convidats entre autoritats i professionals de la gastronomia i de la informació donarà a conéixer els nous professionals que formaran part del firmament Michelin.