Centenars d’emprenedors en l’àmbit de les noves tecnologies participen en el València Digital Summit 2021 per a presentar les seues start-ups a inversors, acceleradores i experts universitaris “gràcies a l’àmbit impulsat des de l’Ajuntament de València a través de VLC Tech City amb el suport de la Generalitat Valenciana”, segons ha indicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui recordat que fa tres anys es va posar en marxa VLC Tech City “un projecte pioner per a connectar tot l’ecosistema tecnològic i innovador de la ciutat per a generar ocupació i creixement”.

VLC Tech City, impulsat des de València Activa, ja congrega a 36 entitats públiques i privades, grans empreses, xicotetes societats, distribuïdors i inversors amb l’objectiu comú d’ampliar el model econòmic de València a través de la tecnologia, la innovació i el coneixement. La quarta edició del València Digital Summit té com a lema Inspiring the good future, Inspirant el bon futur.

Sandra Gómez ha celebrat “l’elevada participació en l’esdeveniment” i ha destacat el que representa per a l’ecosistema innovador i tecnològic de la ciutat de València després d’any i mig de pandèmia: “Som ací per a parlar d’esperança i de futur. Del futur esperançador basat en la recuperació que ens espera, que coincidirà a més amb l’impuls definitiu a la revolució tecnològica. En front de les visions apocalíptiques, s’imposa la tossudesa de les dades. Així que no se m’ocorre millor temàtica principal per a esta quarta edició del Digital Summit que Inspiring the Good Future’.

Gómez ha subratllat “com Espanya en el seu conjunt està recuperant el pols econòmic i que les projeccions són optimistes”. Ha destacat “el decidit suport de l’Ajuntament de València a totes les iniciatives tecnològiques com el recent Start Up Market, que va ser visitat per 20.000 veïns”. “Vam tindre la capacitat de muntar un aparador brillant per a donar a conéixer el talent d’esta ciutat”, ha dit la vicealcaldessa, “crec que vam aprofitar molt bé l’oportunitat de poder mostrar a la ciutat el talent i el treball de persones valentes que un dia ho van fiar tot a una idea”.

També ha apuntat la “imminent” celebració de la sisena edició dels Start Up Awards, organitzats per València Activa i Start Up València. “Premiarem el talent i bon fer de l’ecosistema local”, ha explicat Gómez, “55.000 euros en premis, en 11 categories sectorials i 3 especials per a les quals s’han rebut 135 candidatures”.

La vicealcaldessa ha oferit a tots els participants al València Digital Summit “la plena col·laboració de l’Ajuntament de València per a transformar la ciutat en un referent de les noves tecnologies”. “Tenim al davant un futur apassionant. El món es troba en plena metamorfosi i nosaltres tenim el repte d’adaptar-nos a aquests canvis amb valentia i amb ganes de ser protagonistes d’aqueixa transformació. Teniu el talent, la capacitat i la força. Compteu amb nosaltres per a aconseguir-ho”, ha dit Gómez.