El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha assistit aquest matí a la celebració del XXIV Concurs Nacional de Mels de la Fira Valenciana de la Mel (Fivamel) de Montroi, celebrat enguany en l’edifici Veles e Vents de la Marina de València.

Jordi Mayor ha destacat que el certamen “és un esdeveniment gastronòmic de gran importància per a la promoció i el reconeixement de les millors mels típiques valencianes, identificades sota les denominacions de flor del taronger, romer i milflors, així com de l’ofici ancestral de l’apicultura i la seua indústria, típics de Montroi i voltants”.

“Hem de posar en valor els nostres productes, els nostres productors i les nostres singularitats culturals, fonamentals en el que anomenem gastronomia valenciana, ja que a més de beneficiar el creixement del teixit productiu que genera economia en el nostre territori, afegim valor a la nostra marca València i despertem l’interès per conèixer-la i visitar-la”, ha agregat.

A l’acte han assistit també el cap de l’àrea de Formació de Turisme Comunitat Valenciana, Javier Solsona, i l’alcalde de Montroi, Antonio Carrascosa, així com membres de la corporació local i apicultors de la comarca.

Els premis del XXIV Concurs Nacional de Mels de la Fira Valenciana de la Mel (Fivamel) de Montroi han recaigut en J.Regal (València), en la categoria de mel de Romer; Manuel Rodríguez (Marina Baixa), en la de Mil Flors; i José García Polo (Montroi), en la categoria de mel de Flor de Taronger.

La Fira Valenciana de la Mel (Fivamel) celebra enguany el seu XXV aniversari a Montroi del 12 al 14 de novembre, encara que en aquesta edició ha traslladat el concurs a la ciutat de València i a un punt neuràlgic d’aquesta, com és l’edifici Veles e Vents.

El certamen, que es presenta com la “Fira més dolça de la Comunitat Valenciana”, reuneix cada any a Montroi les considerades millors mels d’Espanya i acull activitats gastronòmiques i culturals, com a exhibicions apícoles o mostres d’instruments i utillatge per als apicultors, així com de xarrades i exposicions.