Cinc vins, cinc ors. Com si fora un cartell taurí clàssic seria el resum del nou èxit de Cellers Vegamar en el mercat alemany en aconseguir millorar els resultats de l’any anterior, quan es van aconseguir quatre ors en Mundus Vini. Aquest certamen obri el circuit dels concursos internacionals amb més de 3.000 vins catats de tot el món i marca tendències tots els anys , d’ací l’alegria que suposa per a Vegamar millorar els resultats ja de per si mateix excel·lents de l’any 2021. Per si això fora poc, és el tercer any consecutiu en què un vi del celler de Calles aconsegueix el premi “Per Best of the Xou-València” que reconeix al millor vi catat en el concurs d’entre tots els presentats en les quatre denominacions d’origen de la Comunitat Valenciana.
Enguany aqueix guardó especial el porta el Vegamar Criança 2019, un vi que conjumina la varietat clàssica hispana de l’ull de llebre amb les franceses de syrah i merlot.
Els altres quatre ors van ser per al Domini de Calles Criança 2019 i el Vegamar Essència 2019, que tanquen el trio guanyador de negres i que tenen com a denominador comú repetir or respecte a l’última edició, compartir criança en barrica i pertànyer a la mateixa anyada, encara que amb diferents cupatges que tracten de sintetitzar raïm autòcton i altres internacionals que s’han aclimatat perfectament als altiplans dels Serrans de Calles, en l’Alt Túria.
L’anyada de 2021 de Vegamar també arriba potent, ja que dues d’ells han aconseguit sengles ors, dos blancs en aquest cas i que a més són molt diferents. L’Or d’Alexandria està elaborat amb moscatell d’Alexandria, un altre raïm autòcton de l’Alt Túria que amb aquesta elaboració dona un vi naturalment dolç. Si l’any passat ja havia sigut reconegut amb una plata, aquesta vegada puja un escaló més.
L’altre or “blanc” ha sigut per al Vegamar Blanco, tot un clàssic en el mercat alemany que s’elabora també amb moscatell però que viatja en la botella amb el Sauvignon blanc, una varietat internacional que li aporta una distinció extra i ho converteix en una basa guanyadora fora de les nostres fronteres.