El plaer de prescindir de l’innecessari
Autora: Amina Kouissar
Fins al 10 nov de 2021
Adreça: Espai d’Art Colón (*EAC) – El Corte Inglés – València / Colón, 27 (5a planta) / València, Espanya
Descripció:
La mostra, que s’emmarca en les activitats commemoratives del 50 aniversari dels grans magatzems, compta amb 18 obres realitzades en diferents tècniques i formats, com són els papers, o la càrrega de matèria amb la utilització de l’algeps.

 

 

10 segons, deu artistes
Fins a l’11 novembre
Direcció : pantalles de Clear Channel a València / Plaça de l’Ajuntament, 46002 València / València, Espanya
Descripció:
En col·laboració amb l’empresa capdavantera de publicitat exterior Clear Channel, llancem una nova edició de ‘Museu al Carrer’, transformant les seues 20 pantalles exteriors situades en punts estratègics de la ciutat en innovadors dispositius culturals per a la mostra d’art digital. L’exposició estarà formada per 10 obres de 10 segons de duració de 10 artistes digitals emergents vinculats a la ciutat de València. Les obres es podran veure per tota la ciutat, durant les 24 hores del dia, de l’1 a l’11 de Novembre de 2021.

 

Dressing Islands
Autora: Victoria Iranzo
Fins al 13 de novembre
Adreça: Galeria Punt / Borriana, 37 / València, Espanya

Descripció:
…És una pintura exigent per a l’espectador, perquè que ha d’indagar en la dimensió d’aqueix joc, interpretar aqueixa sort d’utopia pintada.
Victoria Iranzo diu que “som, com la nostra obra, resultat d’un procés”. Res més apropiat per a entendre que la pintura és un camí sinuós, com els que obri l’aigua quan troba resistència.

El riure de la panxa
autora: Mar Reykjavik
Fins al 19 de novembre
Adreça: Bolsería, 21 / València, Espanya
Descripció:
Es balanceja per a resistir.
Es balanceja i quasi ho aconsegueix.
Es balanceja i per això no existeix.
Es balanceja i fa una incisió.
Solca la comissura de la boca fins a jaure en la ullera.
L’exposició que hui recorres comença amb un so que ensordeix algunes lletres. Comença el dia en què Mar em va comptar que el seu avi li deia que la panxa riu quan un està en el gronxador i l’estómac li fa un tomb. El riure de la panxa és allò que ocorre en una situació liminar, en el moment en el qual les vísceres s’agiten i xoquen entre si. En el buit que s’empelta buit just damunt de l’estómac, quan les teues entranyes estan voltejant-se. En aqueix vaivé de dalt cap avall és on s’inscriu la trajectòria que dibuixa el somriure. Mai es manté en el seu lloc sinó que esclata en riure difús, efervescent, i gaudeix dilatant-se …

 

1998-2015 Cabanyal portes obertes. Cultura i ciutadania
Hasta el 21 noviembre
Dirección: Centre del Carme Cultura Contemporània / Museo, 2 / Valencia, España
Autores: Emilio José Martínez Arroyo , Maribel Doménech Ibañez

Descripció

Aquesta exposició recull el compromís de l’art i del món de la cultura amb el moviment ciutadà Salvem El Cabanyal a través de les XVI edicions de Cabanyal Ports Obertes, celebrades entre 1998 i 2014. El Cabanyal, és un dels tres barris que formen el conjunt històric de la ciutat de València, catalogat BIC (Bé d’Interés Cultural) per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana en 1993, pel seu traçat urbanístic i l’estil modernista popular dels seus habitatges.