El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que proposarà al president de les Corts la celebració d’un ple de les Corts a Alacant, amb motiu de la commemoració en 2022 del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús del Valencià, «perquè les institucions, que són de tots, han de ser presents en tot el territori».

Puig ha realitzat aquestes declaracions en l’acte d’inauguració de l’exposició ‘Petjades d’un temps. D’un temps i un pais’ del fotògraf Perfecte Arjones, que compta amb més d’un centenar d’imatges i s’exposa fins al 13 de febrer en la Fundació Mediterrani d’Alacant.

La Generalitat Valenciana, la Universitat d’Alacant, la Fundació Mediterrani i el diari Informació han promogut aquesta mostra amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució a Alacant, i com a homenatge a Arjones, un símbol de fotoperiodisme alacantí, mort el passat 30 de març i que va treballar durant dues dècades en el diari Informació.

Després de realitzar un recorregut per l’exposició, el president ha ressaltat que la història contemporània de la Comunitat Valenciana «exigeix mirar a través del visor de Perfecte», que va ser present en molts dels moments més importants de les dècades decisives d’Alacant.

«Arjones va ser allí», ha reiterat el president en recordar que va ser testimoni d’un dels plens de les Corts més importants celebrat a Alacant, que «va retornar la dignitat institucional a la nostra llengua després de 300 anys amagada en l’àmbit privat». Per això, el cap de l’executiu ha considerat que «Les Corts haurien de tornar a Alacant en 2022» i així ho ha anunciat.

En la seua intervenció, Puig ha incidit en el llegat d’Arjones, al qual ha considerat «el cronista gràfic de la recuperació del *autogovern» i ha assenyalat que forma part de «la memòria democràtica dels valencians». Així, ha rememorat esdeveniments en els quals va ser present com el primer 9 d’Octubre celebrat a Alacant o l’elecció del primer ajuntament democràtic.

El president ha manifestat que fer periodisme i fotoperiodisme «no era fàcil en aquells anys» i ha tingut paraules de reconeixement a la premsa que «va ser essencial en la recuperació de les llibertats i en la conservació de la memòria de la nostra terra».

A més, ha agraït a la Fundació Mediterrani, a la Universitat d’Alacant, al diari Informació i a la família de Perfecte Arjones la seua contribució per a fer possible aquesta exposició. «Des de hui, el llegat del vostre pare és també la memòria d’Alacant», ha destacat.

La mostra està comissariada per Rafa Arjones, fill de Perfecte i cap de fotografia d’Informació, juntament amb el periodista José María Perea i el professor Francisco Moreno.

Consta de diversos espais, un d’ells està dedicat a la figura d’Arjones i als seus inicis en el periòdic i altres mostren imatges de la transformació política dels anys 70 i fites importants que han marcat la història d’Alacant.

Està previst a més iniciar la itinerància de l’exposició per tota la província d’Alacant per a fer arribar a la ciutadania el llegat d’un reporter que ha marcat la història del periodisme gràfic alacantí.