El President de la Generalitat ha signat el conveni amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, per a la rehabilitació del Real Monestir de Santa Clara de la localitat xativina, a través del qual la Generalitat aportarà 3 milions d’euros.
En el transcurs de l’acte, en el qual també ha participat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, Ximo Puig ha assenyalat que el conveni és resultat del treball conjunt de la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura, la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva, i contribuirà al fet que les pròximes generacions puguen conéixer el que va suposar per a «la recuperació de la nostra cultura, de la nostra identitat, del nostre autogovern, la veu sempre clara i neta de Raimon».
En concret, el Real Monestir albergarà la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i el Centre Raimon d’Activitats Culturals, que constituirà «un espai viu» on conéixer el llegat de l’obra artística de Raimon, estimular la cultura i l’art, així com per a donar un nou ús a les instal·lacions pertanyents al gòtic valencià.

Així mateix, el cap del Consell ha agraït a Raimon i a Annalisa la seua «generositat», per compartir la seua memòria, el seu llegat i el seu patrimoni amb el poble xativí i amb el poble valencià», i ha destacat la figura i l’obra del cantautor al qual ha considerat com a «únic en la nostra terra» i del qual ha assegurat que «ha lligat el nom de Xàtiva a la Llibertat, a tot el món».

Durant la seua intervenció s’ha referit a la importància de la desconcentració d’institucions també en la Comunitat Valenciana, «la fortalesa de la qual es troba a les seues comarques», ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat el compromís del Consell per impulsar actuacions en les capitals de comarca i en tot el territori «per a configurar el país que volem».